Træ & Natur

På værkstedet Træ & Natur arbejder du både ude og inde. Du arbejder med at save, bore, måle, konstruere, samt læse en tegning. Du får kendskab til både håndværktøj og til værkstedets maskiner.

Vi bygger sheltere og hytter, skure og diverse trækonstruktioner. Desuden laver vi forskellige reparationer på skolens bygninger. Det kan f.eks. være udskiftning af døre og vinduer, samt opsætning af lofter og lægning af gulve. Vi maler og laver vedligeholdelse af bygninger, både inden- og udendørs.

Desuden passer vi grønne områder. D.v.s. vi slår græs, klipper hæk, sætter hegn m.m.

Du lærer arbejdsprocesserne fra bunden, så du behøver ikke at have arbejdet med træ eller i det grønne område tidligere.

På værkstedet lærer du at arbejde selvstændigt og sammen med andre. Vi har en god arbejdstone på værkstedet, som betyder at du hurtigt bliver en del af teamet. Vi har 2 tømrerlærlinge (PBE) på værkstedet, som er med til at sikre en god faglighed og solid sidemandsoplæring.

Et forløb på værkstedet, kan f.eks. danne grundlag for en erhvervsuddannelse, EGU indenfor området, KUU eller kan være en mulighed for at blive den næste lærling på Træ & Natur. Naturligvis kan værkstedet også være springbræt til HF eller gymnasiale uddannelser